Banánovo – rumový dezert a lá Flambovačka z ostra

Ak si chcete dopriať netradičný a zároveň dobrý dezert, skúste flambované banány. Jeho príprava vám zaberie len chvíľu a potešíte svoje chuťové poháriky. Je to jednoduchý recept, ktorým ale ohúrite každého komu pripravíte túto pochúťku. Budete potrebovať len banány, maslo, cukor, čokoládu, rum alebo brandy.

Najprv nechajte na panvici rozpustiť maslo, potom pridajte cukor, ktorý nechajte skaramelizovať. Stačí na miernom ohni, aby sa zmes zbytočne rýchlo nepripálila. Potom pridajte banány a trochu ich v karameli “okúpte“. Pri tomto kroku treba tiež dávať pozor aby ste to neprehnali a aby vám banány nezhnedli. Stačí mierne hnedé zafarbenie a prichádza na rad alkohol. Môžete použiť rôzne druhy rumu alebo brandy. Niekto používa aj kvalitnejší rum, ako napríklad rum Diplomatico pre špecifickejšiu a výraznejšiu chuť. Po naliatí na panvicu, nechajte rum mierne zohriať a potom ho zapáľte. Až oheň dohorí, vaše flambované banány sú hotové. Stačí už len naservírovať s roztopenou čokoládou a pochutnať si.

Text: PR